Piraterne i Port Royal af Michael Crichton

fantasy krimi

Kursen er lagt til et spændende eventyr med løbske kanoner, en blodtørstig kaptajn, spidse bajonetter, brådsøer, barbrystede kvinder, dristige pirater og ufattelig rigdom.

Michael Crichton, som også er forfatteren bag filmen Jurassic Park, har skrevet en fantastisk historie om 1600-tallets pirater i havene omkring Jamaica. Vi følger i begyndelsen guvernøren over Port Royal, som er en syndens by og safe haven for engelske kapere. Deres togter mod spaniernes handelsskibe billiges indirekte af den engelske konge, så længe han får en bid af kagen. Han mødes med kaperkaptajnen Hunter, da en utrolig spændende nyhed har nået deres ører: Et spansk handelsskib læsset med guld har søgt tilflugt i havnen til den uindtagelige ø Matanceros. Matanceros beskyttes af den blodtørstige og grusomme kaptajn, Cazalla, og ingen har før turdet angribe øen.

Herfra skifter synsvinklen til kaptajn Hunter, som bliver historiens egentlige hovedperson. Hans vanvittige plan går ud på at angribe Matanceros med en skare af særligt udvalgte sømænd. Med ombord kommer blandt andet en jøde, der eksperimenterer med sprængstoffer, en skarpsynet ung mand, der viser sig at bære på en uforudset hemmelighed, nemlig at han er en kvinde i forklædning, en maurisk kæmpe, som ikke kan tale, fordi han har fået tungen skåret ud, men hvis bare næver til gengæld kan tale deres eget morderiske sprog.

Jeg vil ikke afsløre alle de genvordigheder, som besætningen kommer ud for på deres eventyrlige rejse, for det skal læseren selv få fornøjelsen af. Hvis man er til en god piratroman og et spændende og bestandigt overraskende plot, så vil man helt sikkert føle sig godt underholdt af Piraterne i Port Royal. Kun en skam at Crichton ikke længere er iblandt os til at skrive flere sørøverkrøniker, for jeg kunne nemt at slugt endnu én :-)

Skrevet af gæsteanmelder Lene Dybdahl.