Jernprøven - Magisterium 1 af Holly Black og Cassandra Clare

fantasy

Af: gæsteskribent og fantasyforfatter Lene Dybdahl

Callum er halt på grund af en skade han fik i benet som spæd. En dag da han bliver drillet i skolen, bliver han så vred, at jorden slår revner. Callums far er imod alt, der har med magi at gøre, og han har opdraget sin søn til at frygte magien og de mennesker, som udfører den. På grund af sine magiske kræfter bliver Callum bedt om at komme til optagelsesprøve på Magisterium, en skole for børn med magiske evner, og han aftaler med sin far, at han vil gøre alt for at dumpe. Desværre bliver han trods det dårlige resultat optaget på skolen uden mulighed for at afslå.

Indbydende forside

Forsiden til bogen ser virkelig indbydende ud med den flotte illustration og umiskendelige fantasyskrifttype, der gjorde, at jeg straks fik lyst til at læse den. Da jeg så, at bogen skulle handle om en skole for magi, kunne jeg ikke lade være med at frygte, at det var en dårlig efterligning af Harry Potter. Men frygt ej: Magisterium-serien er helt sin egen og den er fantastisk velskrevet.

Læste den på én dag

Bogen er nervepirrende spændende, personerne udvikler sig efterhånden som man lærer dem at kende, og Jernprøven byder hele tiden på overraskelser og uventede plottwists, hvilket gjorde den næsten umulig at slippe. Jeg faldt over bogen på det lokale bibliotek, og gav mig til at læse lidt i den, mens mine børn klædte sig ud som prinsesse og pirat.

Da vi kom hjem og spiste frokost, var mine tanker i Magisteriums dragende verden, og så snart tvillingerne var puttet til middagsluren, fortsatte jeg læsningen. Jeg blev færdig med bogen sent om aftenen, helt høj oven på den spændende læseoplevelse . Det eneste jeg er ked af er, at jeg ikke straks kan gå i gang med de næste fire bøger i serien.