Djengis Khans Gravrøvere af P. B. Kerr

fantasy

Serien Lampens Børn nærmer sig med alt for hastige skridt sin afslutning, for med Djengis Khans Gravrøvere runder Philip Kerr nemlig serien af med et sidste brandvarmt eventyr.

John og Philippa er på rejse med deres Onkel Nimrod og butleren Mukke i Napoli i Italien. Der går vanen tro ikke længe, før en ny katastrofe truer verden, og de tre magtfulde djinner må påtage sig opgaven at redde den fra undergang. Denne gang er det dog ikke den onde djinnstamme Ifritterne, der står bag, men tilsyneladende en naturkatastrofe som vil udslette alt liv på jorden. Den berømte vulkan, Vesuv, i Napoli begynder at røre på sig efter næsten hundrede års hvile. Røgen herfra standser al lufttrafik, forstyrrer mobilnettet og lægger en mørk skygge over byen. Det mest skræmmende er, at dette er ved at ske med alle verdens vulkaner.

Kan menneskeofring redde verden?

Nimrod frygter at en gammel profeti er ved at gå i opfyldelse, men tør ikke omtale den for John og Philippa. For ifølge profetien vil kun ofringen af to djinntvillinger kunne redde verden fra den truende katastrofe. Nimrod kontakter en islandsk vulkanekspert, som skal hjælpe ham og tvillingerne med at undersøge om Vesuv virkelig er på nippet til at gå i udbrud. Mukke betakker sig for flere livsfarlige missioner og siger til alles overraskelse sin stilling som butler hos Nimrod op.

Havde han vidst, at han inden længe skulle falde i kløerne på den frygtede italienske mafia, havde han måske handlet anderledes ...

P. B. Kerr har greb om spændingsgenren

Som altid skriver Philip Kerr med humor, velvalgte billeder og masser af vid. Historien er bygget spændende op, og man fornemmer forfatterens sikre greb om spændingsgenren. Skulle jeg nævne en negativ ting ved den ellers underholdende bog, er det at der for ofte i historien hentydes til at dette er John og Philippas endegyldigt sidste eventyr. Det river læseren ud af handlingen og gør kun én trist til mode, da man jo så bliver mindet om at de herlige personer kun er fiktion.

Om det lykkes Mukke at undslippe den italienske mafia, Nimrod at fortælle sin nevø og niece om profetien og John og Philippa at redde verden ved at ofre sig selv - ja, det vil jeg ikke afsløre her. Der venter alle Lampens Børn-fans en rigtig spændende og underholdende bog. God fornøjelse.

P.s. Jeg har læst den engelske udgave, men den danske oversættelse er lige udkommet. Hvis man kan, vil jeg anbefale at læse bogen på engelsk, da det er en fryd at høre Mukkes Manchester-accent for sit indre øre, hvilket går lidt tabt i de ellers fremragende oversættelser af de foregående bind.

Bonus-info: Den person i historien, som ifølge Philip Kerr minder mest om ham selv, er butleren Mukke. Jeg siger, den der minder mest om ham selv, er butleren Mukke.


Skrevet af Lene Dybdahl - gæsteanmelder for kultur-cafeen.