Alanna af Tamora Pierce - Løvindens Sang 1

fantasy

Af: gæsteanmelder og fantasyforfatter Lene Dybdahl

Første bind i Tamora Pierces serie Løvindens sang hedder Alanna. Bogen begynder med, at Alanna bytter plads med sin tvillingebror Thom, så hun kan uddanne sig som ridder, og han kan blive troldmand, som han brændende ønsker.

Alanna klæder sig som en dreng for at blive optaget som page, og i fire år må hun skjule, at hun i virkeligheden er en pige. Alanna træner meget hårdt for at blive god til at fægte og ride. Hun ved, at hun som pige må gøre noget ekstra for at kunne besejre sine jævnaldrende i kamp.

Undervejs får hun både venner og fjender på slottet, hvor hun uddanner sig til ridder. Blandt fjenderne er den mystiske hertug Rogir, som skræmmer hende. Hendes nære venner er prins Jonathan og tyvekongen Gergi. Alanna er en interessant hovedperson, som mange piger vil kunne lide, men bogen kan faktisk snildt læses af drenge. Den er velskrevet og hurtigt læst. Efter første bind glæder man sig til at se, hvad der videre sker med den gæve pige.

Følg med her på bloggen. Snart kommer en anmeldelse af bind 2 i Løvindens Sang.

P.S. Du har mulighed for at møde forfatteren Tamora Pierce, når hun kommer til Danmark i forbindelse med Fantasyfestivalen i Esbjerg!